Q&A

Deze rubriek is er “voor de filatelisten en door de filatelisten”.  Iedereen kan, via info@academiebelgium.be, een vraag stellen eventueel voorzien van een afbeelding.  Die wordt dan op onze site geplaatst en de leden kunnen hier vrij op reageren/informatie verstrekken die kan leiden tot de oplossing van het vraagstuk.  De bedoeling is dat U als filatelist interactief wordt en mee helpt de filatelistische vragen/problemen van uw collega’s op te lossen.  Reageren gebeurt via de webmaster. 

Indien U reageert, vermeld dan steeds het ABA referentienummer aub.


ABA referentie : 20190516_01

Iemand is op zoek of vraagt uitleg over de toegepaste tarieven op afgebeelde kaarten.


ABA referentie : 20190516_02

De Officiële Belgische Postzegelcatalogus vermeldt bij “Privé-uitgiften” onder de nummers PR61/75 een ganse serie uitgifte “Kleine Leeuw” met deze opdrukken. Echter de 60 centiemen waarde zoals op deze afbeelding staat niet in deze lijst.
Vraag is over er nog verzamelaars zijn die dergelijke zegel bezitten. Gaat het hier om een vergetelheid van de catalogus? Is het een proef?


ABA referenctie : 20190610_01

Dhr. Zonnekein is op zoek naar personen die meer info hebben over de stempel LUXEMBOURG PAR NAMUR zoals op onderstaande afbeelding.  Momenteel heeft hij weet van 5 bestaande exemplaren, onvoldoende voor eventuele conclusie te trekken ivm gebruiksperiode, ….  Contact via zonnekeind@live.be


ABA referentie : 20191006_02

Kan iemand helpen met de handgeschreven cijfers op deze correct gefrankeerde brief naar Griekenland?